دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 327956
تعداد نوشته ها : 228
تعداد نظرات : 183
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

 انتخابات حق ماست


وظیفه شرعی و قانونی همه ماست که در انتخابات شرکت کنیم. در واقع هر کسی که در یک کشور دموکراتیک زندگی می‌کند، حق انتخاب دارد. به نظر من کسی که در انتخابات شرکت نمی‌کند از حق خود گذشته و در این مورد سهل‌انگاری کرده است و آینده خود را نادیده و پوچ گماریده است.

 ما می‌توانیم از طریق انتخابات در اداره کشور سهیم باشیم. به ویژه در این برهه زمانی خاص که دشمنان ایران در پی شکاف و تفرقه انداختن بین مردم است اما تبلیغات واهیشان بزودی بر ملا خواهد شد.  کشور عزیزمان را تحریم کردند ولی آنها در خواب بینند پنبه دانه!!!  حضور مردم در پای صندوق‌های رأی از اهمیت فراوانی برخوردار است. مطمئناً مردم با هوشیاری تمام مثل همیشه با شرکت گسترده در انتخابات، پاسخ کوبنده‌ای به تمام دشمنان نظام می‌دهند.
اینجا جای خوشحالیست که انتخابات ایران الگویست برای آنهایی که میخواهند انتخاب کنند.

دشمنان ما به دنبال مدرکی هستند تا ثابت کنند که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از مقبولیت مردمی برخوردار نیست، بنابراین آن‌ها با نگرانی چشم بر این انتخابات دوخته‌اند، اما حضور میلیونی مردم در انتخابات،خود مدرک محکمی می‌شود برای مقبولیت نظام جمهوری اسلامی در کشور و قطعاً حمایت همه جانبه مردم تمام دسیسه‌های دشمنان را باطل می‌کند.


رئیس جمهور باید فردی مؤمن، متدین، آشنا به درد مردم و همچنین اقتصاددان، حقو‌قدان و جامعه‌شناس باشد. نسبت به تحولات کشور بی‌تفاوت نباشد و از بطن مردم برخاسته باشد، قانون‌های نانوشته‌ای را که باعث رفاه مردم می‌شود، درک کند و از همه مهم‌تر تحت تأثیر رسانه‌های بیگانه قرار نگیرد.

و باز تکرار میلیونی ما ایرانیان در پای صندوق های رای به شما دشمنان ثابت خواهد کرد که ما هرگز رهبر و ملت را با تبلیغات واهیتان تنها نخواهیم گذاشت.

تحریم های شما دشمنان ایران زمین ما را از انقلاب پاکمان دلسرد نخواهد کرد.
 
و پیروز است جمهوری اسلامی ایران***

 

 

چهارشنبه سیم 2 1388

چهارشنبه سیم 2 1388

 

نیاز جوامع به جلوگیری از هرگونه هرج و مرج و بی نظمی، ایجاب می کند که عده ای به نمایندگی از سوی مردم، اداره امور کشور و تعیین چارچوب اداره آن را بر عهده بگیرند. در کشور های مدعی حکومت مردمی، این عده با حضور مردم و از طرف آنان انتخاب می شوند. درنظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل ششم قانون اساسی« امور کشور باید به اتکای آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات، انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون تعیین می گردد. »
با توجه به این اصل، در جمهوری اسلامی ایران، اداره حکومت و قانون گذاری در چار چوب اصول قانون اساسی با اداره و نظر ملت تعیین می گردد و برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم می باشد.
انتخابات گزینش بهترین هاست، بر اساس ضوابط مشخص شده در قانون اساسی مردم با حضور خود در صحنه انتخابات، رئیس جمهور انتخاب می کنند و به این ترتیب حق و سهم خود را در اداره کشور به یک فرد که او را از هر جهت مناسب و همسو با خواسته های خود تشخیص دادند، تفویض می نمایند. البته به موجب اصل یکصد و پانزدهم قانون اساسی رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی انتخاب شود بنابراین قانون اساسی ضمن اینکه اختیار انتخاب رئیس جمهور را به مردم داده است، ضوابط و محدوده انتخاب را نیز مشخص نموده است تا کشور از مسیر اهداف حکومت اسلامی خارج نگردد.
انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با ضوابط مندرج در قانون به عهده مردم است.فلسفه و بنای وجود مجلس شورای اسلامی تحقق عینی آیه « و امرهم شورا بینهم» می باشد که مقرر میدارد « مومنین امور خود را با مشورت یکدیگر حل کنند» در این جا نیز مردم حق خود در مشورت امور با یکدیگر و سهم خود در تصمیم گیری و تعیین خط مشی اداره کشور را به نمایندگان خود تفویض می نماید.
مجلس شورای اسلامی بر پایه قانون اساسی عامل مهم استقلال و رشد و آزادی مردم است که با تصویب قوانین و داشتن اهرم حق تذکر و استیضاح دولت، می تواند جلو هر گونه سوء استفاده و خودکامگی دولتمردان را بگیرند و احتمال ایجاد استبداد را از بین ببرد
.

 

دیدگاه ها و آرمان ها

به طورکلی کلمه انتخابات گزینش اصلح فرد یا افرادی از جامعه از طرف مردم تلقی می شود. برای تحقق این امر باید امکانات و محیط مناسب و مساعد برای مردم، از سوی دستگاه های اجرایی و نظارتی مهیا گردد. سیاست گذاران امر انتخابات باید مردم را از چارچوب و ضوابط حاکم بر انتخابات آگاه سازند و چگونگی انتخاب اصلح را روشن نمایند. رأی دهندگان باید با اطلاع از وضعیت جامعه و کسانی که می توانند جامعه اسلامی ما را به سوی تعالی هدایت نمایند، انتخاب اصلح خود را به انجام برسانند.
مسؤولین امر برگزاری انتخابات باید محیط انتخابات را از آلودگی ها پاک کنند و نگذارند افراد و یا گروه هایی از جامعه با ایجاد جو و فشار سیاسی، انتخابات سالم را تحت الشعاع خود قرار دهند و آن را از مسیر اصلی دور نمایند. چارچوب نحوه برگزاری انتخابات را قانون انتخابات تعیین می کند که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و همه افراد و گروه ها باید آن را محترم بشمارند و در مسیر آن حرکت نمایند. اگر ضوابط از سوی همه اقشار جامعه رعایت شود، ملت با اعتماد کامل به برگزار کنندگان، به طور گسترده در صحنه انتخابات حضور خواهند یافت و با هر سلیقه و فکری که داشته باشند، اصلح را با تحقیق و تشخیص خود انتخاب خواهند نمود.
فرد یا افرادی که به این طریق به عنوان رئیس جمهور، نماینده مجلس شورای اسلامی، نماینده مجلس خبرگان و ... انتخاب می گردند و با اکثریت در نظر گرفته شده در قانون ، این مسئولیت را عهده دار می شوند، موظفند اهداف و آرمان های جامعه اسلامی را برآورده سازند. این افراد قبل از انتخاب شدن باید برنامه مشخصی داشته باشند و به ملت ارایه دهند. اگر چه چارچوب اصلی وظایف رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و... در قانون اساسی مشخص و تعیین شده است؛ لیکن چگونگی انجام این وظایف و رسیدن به اهداف تعیین شده، موضوع مهمی است که باید در برنامه آنان برای ارایه به ملت وجود داشته باشد. مردم در مقابل رأی خود توقع دارند مسئولین نظام انتخاباتی با تلاش خود مشکلات آنان را حل کنند و در راه شکوفایی کشور در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از هر گونه فعالیتی دریغ نورزند.
به هر حال در نتیجه آرای مردم، عده ای اکثریت در نظر گرفته شده در قانون را کسب و عهده دار مسئولیت خواهند شد. آنها باید توقع معقول مردم را برآورده سازند و آن مواردی را که در برنامه های خود عنوان نموده اند، در مدت عهده دار بودن مسئولیت پیاده نمایند. حال چنانچه انتخاب شدگان وعده های خود را عملی نسازند و خواسته به حق مردم را جامه عمل نپوشانند، چه حادثه ای رخ خواهد داد؟
آن چه مسلم است نوعی بدبینی به عدم اعتماد بر مردم حاکم خواهد شد و حداقل این است که در دوره بعد آن فرد یا افرادی که نتوانستند نظر ملت را برآورده سازند، انتخاب نخواهند شد کسانی که در پی کسب قدرت شخصی و یا گروهی باشند، دیگر مورد اعتماد مردم نخواهند بود.
در پایان این بحث لازم است دیدگاه ها و آرمان های مردم را در کلام با ارزش حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بیاوریم:
« مجلس اسلامی باید نگهبان اسلام باشد.»
« امام خمینی(ره) »
« نمایندگان مجلس باید به مسئولیت نمایندگی، به چشم امتحان الهی نگاه کنند و مطمئن باشند که سعادت و فلاح آنان و جامعه اسلامی در برآمدن از عهده این امتحان بزرگ است.»
« مقام معظم رهبری »

چشم اندازی از منطقه و جهان
در جمهوری اسلامی ایران، انتخابات بر مبنای قانون انتخابات که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ شده است، برگزار می گردد. تلاش و سعی مسئولین برگزاری انتخابات این است که قانون مصوبه را به نحو احسن اجرا نموده و برنامه های اجرایی خود را در مسیر آن تدوین نماید. در قانون انتخابات هر یک از انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و... شرایط فرد یا افرادی که می توانند برای قبول این مسئولیت داوطلب شوند، دقیقاً مشخص شده است. به موجب قانون انتخابات، شورای نگهبان ناظر بر اجرای قانون انتخابات از سوی مجریان بوده و در کلیه مراحل انتخابات حضور مستقیم دارد و درصورتی که در هر مرحله از برگزاری انتخابات، خلاف قانون مشاهده کند، می تواند نسبت به آن برخورد« قانونی» بنماید.
در برخی از کشورها بالاخص کشورهای سرمایه داری مدعی حکومت مردمی نیز قوانین مشابهی در این جهت وجود دارد لیکن در اجرای قوانین، سرمایه دارها و گروه های ذی نفوذ تصمیم نهایی را در انتخابات خواهند گرفت. آنها هستند که با فریب افکار عمومی خواسته خود را بر جامعه تحمیل می نمایند و در حقیقت اقلیت، اکثریت را در اختیار خود می گیرند.
در این گونه کشورها انحرافات اخلاقی و ... مانع از داوطلب شدن و در نهایت انتخاب فرد یا افراد نیست. هر شخص با هر وضعیت نا به هنجاری از طریق احزاب و یا به صورت منفرد می تواند داوطلب ریاست جمهوری، مجالس قانونگذاری و سایر اموری که با انتخاب از سوی مردم به حساب می آید، داوطلب شود. تبلیغات انتخاباتی در کشورهای یادشده با تشکیل مجالس بی بند و باری و غیر اخلاقی شکل می گیرد. وعده های داوطلبان انتخاباتی نیز بعضاً خیالی، پوچ و بی اساس است.
در این گونه جوامع اکثریت منتخبین که به عنوان رئیس جمهور و نماینده مردم، مسئولیت را به عهده می گیرند در پی کسب قدرت برای خود و گروه خود هستند و مردم نقشی در حرکت های آنان ندارند. البته نمی توانیم ادعا کنیم که همه کشورها چنین وضعیتی دارند.
در برخی از کشورها شرکت در انتخابات اجباری است و بدون دلیل و بهانه نمی توان در آن شرکت نکرد. کسانی که در انتخابات شرکت نکنند، باید مبالغی را به عنوان جریمه پرداخت کنند و یا از حقوق اجتماعی محروم می شوند. مثل آرژانتین، یونان، لیختن اشتاین.
به هر حال انتخاب شوندگان در کشورهای به اصطلاح پیشرفته سرمایه داری با حمایت صاحبان قدرتمند و صرف هزینه های هنگفت به صحنه می آیند و بنابر این کسانی که برای تصدی مسئولیت این چنین انتخاب می شوند، وامدار و خادم سرمایه داران و یا افراد ذی نفوذ خواهند بود و مردم در نزد آنان اهمیت واقعی خود را نخواهند داشت.
در کشورهای عربی انتخابات به معنای واقعی خود وجود ندارد. در برخی از این کشورها حکومت موروثی و نمایندگان مجالس از طرف هیأت حاکمه مشخص می شوند. در بعضی دیگر مجالس در اختیار هیأت حاکمه است و چنانچه در جهت آنان نباشد، آنها را منحل می کنند. در برخی دیگر که حکومت جمهوری دارد، انتخاب داوطلب با نظر حزب مقتدر و حاکم بر جامعه است.
البته با تمام معایب و اشکالاتی که به برخی از روش های انتخابات در غرب و ... وجود دارد، محاسنی نیز در آنها دیده می شود که می توانیم با حذف معایب از محاسن قوانین آنها بهره گیریم.

منبع:
http://tebyan.net

سه شنبه بیست و نهم 2 1388
رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک جشن ملی است و یک میثاق عمومی برای پا فشاری بر هدف‌ها و حرکتی دسته جمعی در راه تحقق آرمان‌های والای نظام است.

به گزارش روز جمعه خبرنگار سیاسی ایرنا، دکتر محمود احمدی نژاد عصر روز جمعه با حضور در ستاد انتخابات کشور و ثبت نام در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران افزود:انتخابات در جامعه ایران حق اساسی مردم و امری میسر است که بدون مشارکت و نظارت مستمر و همه جانبه مردم در آن ، امکان تحقق آرمانها و اهداف وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه اصل حرکت در نظام ما متعلق به مردم و برای مردم است ، اظهار داشت: هر انتخاباتی که در کشور برگزار می‌شود باید نقطه شروع حرکت جدیدی باشد و سکویی برای رسیدن به قله‌های بلندتر و آغازی دوباره برای ملت ما باشد.

رییس جمهور گفت: انتخابات صحته حضور همه ملت، جوشش اراده‌ها و برپا داشتن شرایطی جدید و حرکتی نوین است.

احمدی نژاد تصریح کرد: انتخابات باید تحکیم بخش محبت‌ها و برادری باشد، انتخابات باید محکم‌کننده همبستگی ملی و انگیزه بخش ملت برای حرکتی سریع تر در مسیر کمال و پیشرفت باشد.

رییس جمهوری با بیان اینکه ملت ایران قدم در راه صراط مستقیم الهی گذاشته و با اراده ملی و همبستگی عمومی برای ایجاد جامعه‌ای نمونه به عنوان الگو تلاش می‌کند، گفت: جامعه ما باید الگو و اسوه‌ای برای همه ملت ها باشد و باید حیات طیبه در جای جای جامعه ایرانی جاری و ساری باشد.

وی تصریح کرد: امروز ملت ایران در مسیر حرکت به سمت قله‌های عزت و عظمت است، ملت بزرگ ایران با مجاهدت بی‌نظیر خود عزم الهی خود را در مسیر عزت و عزت خواهی و پیشرفت و کمال همه حانبه جزم کرده است.

وی افزود: امروز جامعه ایران در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در حال شکوفا شدن است، گام‌های بلند ملت برای رسیدن به قله ها یکی پس از دیگری با استحکام و تدبیر برداشته می‌شود.

رییس جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در فرهنگ ملت ایران و نظام برآمده از عظمت ملت، خدمتگذاری یک امتیاز است و خدمتگذاری به ملت در حقیقت توفیق و لظف الهی است چون ملت ما شایسته خدمت هستند.

احمدی نژاد گفت: خدمت به مردم ایران بالاترین افتخار است، چون این ملت شایسته همه گونه فداکاری می‌باشد.

رییس جمهور افزود: ملتی که قصد ایجاد جامعه نمونه را دارد و در مسیر او جامعه مهدوی قرار گرفته، در نزد خداوند متعال، ملائکه الهی، پاکان و آزادگان جهان، عزیز ، سربلند و مقرب است.

وی گفت: ملت ایران امروز پرچمدار عدالتخواهی، عزت و کرامت انسان‌ها در سطح جهان است و در مسیر حهانی خود با شجاعت و اقتدار ایستاده است.

رییس جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: از همبستگی بی‌نظیر، وحدت مثال زدنی و آرمان خواهی ملت ایران سپاسگزارم.

اجمدی نژاد با بیان اینکه در ایران انتخابات یک امر اصیل است و در هر انتخاباتی باید یک گام به سمت هدف‌ها نزدیکتر شویم، افزود: فضای انتخابات باید فضای شور و نشاط و اندیشه باشد و باید این فضا مملو از پاکی ها، صداقت‌ها و محبت‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در راه است ، یادآور شد: در انتخابات باید همه داشته‌های ملت ایران به صحته بیاید، چراکه سرنوشت چهار سال آینده ایران اسلامی در این انتخابات رقم می‌خورد، برای تحقق این هدف نیازمند فضای منطقی، منصقانه ، دوستی و برادری هستیم.

اجمدی نژاد تاکید کرد: انتخابات متعلق به همه ملت است به طوری که وقتی رهبر معظم انقلاب در اولین روز از سال حدید با اعلام اینکه فقط یک رای دارد ، فضای زیبایی را ترسیم می‌کنند تا همه بتوانند توانمندیها، اندیشه ها، ابتکار عمل‌ها و برنامه‌های خود را به صنحه بیاورند، بر همین اساس باید تلاش کنیم این انتخابات به بهترین شکل برگزار شود.

احمدی نژاد گفت: به عنوان خادم ملت و یکی از آحاد جامعه ایرانی مثل بقیه افراد یک رای دارم و باید همه توان خود را در اختیار بگیرم تا بهترین انتخاب و انتخابات را انجام دهیم.

 

منبع:

خبرگزاری جمهوری اسلامی ‪۱۸/۰۲/۸۸‬

دوشنبه بیست و هشتم 2 1388
X