انتخابات از دیدگاه ائمه اطهار
و امام خمینی(ره)
مقدّمه:
جمهوری اسلامی ایران که بر اساس معیارهای الهی شکل و به لطف خداوند در سایه رهبری ،حکیمی همچون خمینی کبیر بر پا شده ، از جمله حکومتهائی است که بر پایه آراء مردم نقش بسته و تاروپودش را ملتی مظلوم اما فداکار به وجود آورده اند،نوشته حاضر تلاشی است نه در خور مردم فهیم و انقلابی عزیز ،اما در حد توان که قطعا خالی از عیب نیست و در انتظار لطف و کرم مردم همیشه در صحنه است.
با این همه امیدوارم این اثر هدیه ای باشد به پیشگاه امام زمان (عج) و هدیه ای باشد به روح پاک خمینی کبیر و شهدای گرانقدر ایران اسلامی و تشکری باشد از زحمات بی دریغ پدر و مادر و اساتید گرامیم و راه گشائی باشد برای مردم فداکار و دلسوز خصوصا جوانان برومند در حماسه حضورشان ، با امید به آن روزی که نمایندگانی دلسوز و مهربان و پر تلاشی را برای مجلس شورای اسلامی انتخاب نمائیم.
(با آرزوی موفقیت)
پروردگار متعال در قرآن کریم سوره نساء آیه 58 میفرماید:خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید و هنگامیکه میان مردم داوری میکنید خداوند اندرزهای خوبی به شما میدهد خداوند شنوا و بیناست.
وملت ایران باید هوشیارانه و با معیارهای کاملا اسلامی افراد اصلح را انتخاب نمایند و به فرموده امام صادق(ع) نگاه به رکوع و سجده های طولانی افراد نکنید. زیرا ممکن است عادتی برای آنها باشد که از ترک آن ناراحت شوند ولی به راستگوئی در سخن و ادای امانت آنها نگاه کنید. (نورالثقلین جلد 1 صفحه496)
پیامبر اکرم(ص)میفرمایند:مَن اِستَعمَلَ عَامِلَآً مِنَ المُسلِمِینَ وَ هُوَ یَعلَمُ اَنَّ فِیهِم اَولی بِذلِکَ مِنهُ وَ اَعلَمُ بِکِتابِ اللّهِ وِ سُنَّه نَبِیّه فَقَد خَانَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ وَ جَمِیعَ المُسلِمینَ (هرکس شخصی را مامور رسیدگی به امور مردم نماید در حالی که میداند در میان مردم شخصی بهتر از او و آشناتر به کتاب خدا و سنت پیامبرش وجود دارد، یقیناً به خدا و مسلمین خیانت کرده و امام خمینی (ره) هم می فرمایند: انتخاب اصلح برای مسلمین یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد و همه چیز را بفهمد و ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد که اگر اصلح را انتخاب کردید کار اسلامی می کنید و این یک محک است برای خودتان که تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است یا برای صلاح خودتان (صحیفه نور ج18ص136)
بنا کردن سنت غلط:پیامبراکرم(ص)میفرمایند:مَن سَنَّ سُنَّه سَیِّئَه کَانَ عَلَیهِ وِزرُها وَ وِزرُ مَن عَمِلَ بِها(هرکس سنت ناشایستی را بنا گذارد گناه آن عمل زشت و گناه هرکس که به آن عمل کندبرای اوست) (فروع کافی ج5ص9]
آیا علاقه ما به افراد ،گروه،جناح،قوم یا قبیله و مقدم ساختن آنها بر معیارهای اصیل اسلامی که همواره تاکید امام (ره)بوده مقدمه قرار دادن خشت های کج در قوانین و سنتهای اجتماعی امروز و نسل آینده نخواهد بود ؟آیا چنین عملی فریب دادن مسلمین شمرده نمی شود؟
پیامبر خدا(ص)در این رابطه میفرماید:هرکس شخصی را از بین ده نفر انتخاب کند در حالی که می داند شخصی بهتر و لایق تر و فاضلتری در آن جمع است،به یقین با خدا و رسول خدا و تمامی مسلمین نیرنگ کرده است.
. (جامع الصغیر:ج1ص451 به نقل از مسند ابی یعلی)
شرایط کاندیدای اصلح:
1-وفادار به اسلام وقانون اساسی
من متواضعانه از شما میخواهم که حتی الامکان،در انتخاب اصلح با هم موافقت نمایید و سرنوشت اسلام و کشور خود را به دست کسانی دهیدکه به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی معتقد و نسبت به احکام نورانی الهی آن متعهد باشند . (صحیفه نور ج18ص136)[13/7/1362]
2- وفادار به ولایت فقیه
بهترین اصل در اصول قانون اساسی، این اصل ولایت فقیه است (کلمات قصار امام (ره)ص119)
3- برخوردار از شعور و استقلال سیاسی
هرکس در هر مقام که خیال سازش با شرق و غرب را داشت بی محابا و بدون هیچ ملاحظه ای اور را از صحنه روزگار بر اندازید (کلمات قصار امام (ره)ص144)
4-تعهد:در این خصوص نقل شده شهید مدرس نصرت الدوله را که در هنگام شکار دستانش دچار حادثه شده بود ملاقات کرد مدرس انگشتان اورا در دستش گرفت وچنان فشار داد که فریادش بلند شد، مدرس گفت:شازده دست تو با خوردن چند ساچمه ضعیف شده ، در حالی که دست من با خوردن سه گلوله باز هم قوی و محکم است میدانی چرا ؟ گفت نه.مدرس گفت: چون تو با این دست قرار داد با انگلیس را امضاءکردی و نهایتاً از کار افتاد . (داستانهای مدرس ص176)
5- تخصص و تجربه: تاکید امام راحل به این که نماینده ملت باید عالم به زمان خود باشد و تجربه کافی در انجام امور محوله داشته باشد و این امری است بر گرفته از روایات می باشد ، امام صادق(ع)در این باره میفرماید:کسی که آگاه به زمان خود باشد مشتبهات بر او حمله ور نخواهد شد (صحیفه نور ج18ص198)
6- شجاعت:آیت ا... جبل عامی در خاطره ای از امام (ره)میگوید زمانی عده ای از دراویش بعضی ازحجره های فیضیه را تصرف کرده بودند و بیرون راندن آنها با مشکلاتی روبه رو شده بود امام در این قضایا حریف بودند ایشان بعد از مشاجره ،سیلی محکمی را به گوش یکی از آنها زد و همین مقدمه بیرون راندن آنان از مدرسه شد . (برداشتهائی از سیره امام ج2ص293)
7- ساده زیستی:اگر بخواهیدبی خوف و هراس در مقابل باطل بایستیدو از حق دفاع کنید و ابر قدرتان و سلاح های پیشرفتة آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند،(خود را به ساده زیستی عادت دهید به خاطر همین ساده زیتی بود که امام خمینی در برابر همه مشکلات پیروز شد ) (نهج البلاغه نامه72)
8-حامی و خدمتگذار مستضعفین:حضرت علی(ع) به عثمان بن حنیف که بر سر سفره ای از سفره های سرمایه داران حاضر شده بود چنین می خروشد( اما بعد ای پسر حنیف به من گزارش رسیده که مردی از اشراف بصره تو را به بزم خودش فراخوانده و تو دعوتش را به گرمی پذیرفته ای وبه میهمانیش شتافته ای درانجا غذاهای رنگارنگ ولذیذ تدارک دیده بودند ودرظروف شاهانه می ریختند مرا گمان نبود که تو پذیرای طعام قومی باشی که تهی دستان را می رانند و توانگرانشان را فرا می خوانند) (نهج البلاغه نامه 45)
9- امانتداری:مسئولیت در نظام اسلامی از بزرگترین امانت های الهی است.چنان چه حضرت علی (ع) در نامه ای به اشعث بن قیص والی آذربایجان چنین تعبیر میفرماید: بی گمان کاری که به تو سپرده شده ، نه لقمه ای چرب و نرم ،بلکه بارامانتی است بر گردنت . ( نهج البلاغه نامه 51 )
از خصوصیات شهید مدرس امانتداری است،روزی جمعی از نمایندگان در خانه مدرس جمع شده بودند یکی به علت مشکلات و مخارج زیاد درخواست تبذیل حقوق صد تومانی به دویست تومان را داد، مدرس گفت :روزی که انتخاب شدید مشخص شد حقوق شما صد تومان است و با رضایت ، وکالت را انتخاب کردید یا انتخابتان کردند ، اگر حالا ناراضی هستید باید استعفا بدهید و اعلام کنید که ما با حقوق دویست تومان حاضریم قبول نمایندگی کنیم (داستانهای مدرس ص128)
10- وطن دوستی و حفظ منافع کشور:حضرت علی(ع)یکی از اسباب آبادانی شهرها را وطن دوستی برشمرده است می فرماید آبادانی شهرها بواسطه وطن دوستیها است. (تحف العقول ص207)
امام خمینی(ره)می فرماید: افراد سالم،افراد وطن خواه و وطن دوست افرادی که نه شرقی نه غربی ، بلکه در صراط مستقیم اسلامیت و انسانیت باشند،انتخاب کنید و به آنها رای بدهید. . (صحیفه نور ج5ص277)