فارس: شعارهای غیر واقعی مشکلات ما را حل نمیکند و ما نیازمند استفاده از بدنه کارشناسی و متخصصانی هستیم که از 3 دهه بعد از انقلاب اسلامی به صورت چشمگیری رشد کرده اند.
الهه کولایی عضو شورای مرکزی حزب مشارکت روز گذشته در نشستی با عنوان همایش دانشجویان حامی موسوی که در محل دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: ما قرنها تحت حاکمیت استبداد بودیم و حق داریم که آزاد زندگی کنیم ولی شاید کمتر به این مسئله توجه کردیم که بایدهای دست یابی به این حقوق چیست.
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت گفت: در گذشته به این نکته کمتر توجه کردیم که پدران و مادران و خود ما بیشتر به آرزوهایمان پرداختیم تا اینکه به تکالیفمان بپردازیم.
کولایی ادامه داد: ما برای دستیابی به آزادی تلاش میکنیم ولی چقدر توجه کردیم که دیگران چه راهی را رفته اند؟ دیگران در مسیر دموکراسیسازی جامعه را با چه زحمتهایی متحول کردند و دیگران در جامعه ما چه کردند.
وی با بیان اینکه چه شد که ما فرصت های دولت های اصلاحات را از دست دادیم، تصریح کرد: من 16 آذر 83 در دانشگاه به دانشجویان گفتم به خواب ببینید که یک بار دیگر رئیس جمهوری جلوی شما بنشیند و به حرف های شما گوش بدهد و هر چه دوست دارید بگویید و از در سالن بیرون بروید و بدانید مشکل امنیتی برای این رفتار پیدا نخواهید کرد.
کولایی افزود: درست است رفتار بچهها در دانشگاه امیرکبیر با رئیسجمهور خوب نبود اما مستحق آن رفتاری که شاهد آن بودیم، نبودند.
وی تاکید کرد: متاسفانه ما باید تجربه کنیم تا متوجه شویم زیرا وقتی که خاتمی رئیس جمهور بود و مجلس ششم در این کشور وجود داشت وقتی نهادهای دولتی و بخش های دیگر علیه منافع مردم و علیه حقوق مردم کاری انجام می دادند کسی بود که صدایی داشته باشد و بتواند کاری را انجام دهد.
وی اضافه کرد: از کجا به کجا منتقل شدیم و ما چرا باید مرتب تجربه کنیم و امروز وقتی مقایسه میکنیم حوزه سیاست خارجی ، حوزه مسائل زنان و دانشگاهیان و حوزه اقتصاد را و هر بخش از حیات اجتماعی را با دورانی که از دست دادیم متوجه میشویم چه اتفاقی افتاده است.
این عضو جبهه مشارکت تصریح کرد:دموکراتیک سازی و پروژه دموکراتیک کردن جامعه پروژهای نیست که در آن قهر و انفعال و از میدان خارج شدن و خانه نشین شدن معنا داشته باشد.
این فعال سیاسی گفت:فرصت هایی در دستگاه سیاست خارجی دولتها در سالهای اخیر از دست رفته که در راس آنها دولت نهم است که فرصتهای بی شماری را در سیاست خارجی از دست داده و کشور ایران را در سیاست خارجی به یک وضعیت و توهین مستمر دچار ساخته است.
وی یاد آور شد:خاتمی اجلاس عشق آباد را نمی رود و میگوید نمی روم تا در آن اجلاس نقشه ها را با آن تقسیم بندی مجعول در مورد سهم ایران از دریای خزر جمع کنند و خاتمی بعد از برداشتن آن نقشهها توسط اجلاس ظهر میرود و در آن اجلاس شرکت میکند.
کولایی افزود: اما در این دولت شاهد بودیم که رئیس جمهوری ایران در اجلاسی شرکت میکند که به جای خلیج فارس نوشته اند خلیج عربی و این شورا برای باز گرداندن جزایر مورد ادعای پوچ خود سند تاریخی تشکیل شده است.
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت گفت: این تفاوت ها و به عبارتی از دست دادن فرصت ها را در داخل کشور شاهد هستیم در حالی که در زمان خاتمی در مجلس ششم خبر میرسید که دولت در بخش هایی برنامه ریزی میکند که سهمیه بندی جنسیتی را از دختران در دانشگاه اعمال کند و مجلس نمایندگان فعال میشوند و جلوی این مصوبه را میگیرند و اجازه داده نمیشود اعمال سهمیه بندی جنسیت صورت بگیرد و انسانی به جرم جنسیت از تحصیل محروم شود.
وی خاطر نشان کرد: تکلیف ما در دفاع از دستاوردهای این تلاشها چه بوده آیا جز این بود که ما در واقع این تلاش ها و دستاوردها را رها کرده ایم.
کولایی گفت: چرا جمهوری اسلامی ایران به عنوان تهدید علیه نظم، صلح و ثبات جامعه جهانی به جهان معرفی شود آیا مردم ایران چنین مردمی هستند.
وی افزود:چرا ما نباید برای ایجاد ارتباط با جامعه جهانی از زبانی استفاده کنیم که مردم دنیا به ویژه کشورهایی که بازیگردان اصلی محیط بین المللی هستند با این زبان بتوانند با ما تعامل سازنده داشته باشند.
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت گفت: آیا ما برای دفاع از منافعمان نباید خردمندانه عمل کنیم و از تجربه های خودمان و دیگران درس بگیریم.
وی ادامه داد: عرض من این است که در آستانه 22 خرداد سال 88 ما به یک فرصت دیگر برای حرکت به سوی دموکراتیک سازی جامعه ایرانی است.
کولایی گفت: تکلیف من و شما این است که بایستیم، پایداری کنیم و دستاوردها را مورد حفظ و پاسداری قرار دهیم و البته طبیعتا رفتار بشری عیب و ایرادهای دارد که آن عیب و ایرادها را باید بر طرف کنیم و به تعبیر مهندس بازرگان باید بیاموزیم که دموکراسی یاد گرفتنی است.
وی افزود: یادگرفتن خوردن یک قرص نیست که شب بخوریم و صبح اثر آن را بینیم باید بایستیم پایداری کنیم و از این دستاوردها محافظت کنیم انشاء الله بتوانیم در تاریخ تجربه جامعه مان این بار این جنبش عظیم دموکراسی را خواهی را در کشور به وجود آوریم.
این فعال اصلاح طلب اضافه کرد: البته به طوری که شاهد نوسان نباشیم بلکه جامعه را به یک مسیر متعادل آن طوری که ایرانی و ایرانیان شایستگی دارند ببریم اجازه ندهیم منافع ایرانی دستاویز بشود برای اینکه دیگران به دلیل این غفلت ها بتوانند از آن بهره ببرند و این در گرو هوشیاری ما است.
کولایی خاطر نشان کرد: مردم ایران تجربه کردند سفره نفتی را که تبدیل شده به یک سفره خالی در برابر یک تورم نظامی گسیخته که در حال حاضر نیز با آن مواجه هستند.
وی در پایان افزود: چرا دولت عربستان و عربها باید بگویند ما در صورتی در بازیهای ایران بازی میکنیم که خلیج فارس خلیج عرب شود و این برای ایران ناگوار است.